Maiden lanserar en digital affärsmodell som snabbt får ut produkter på marknaden i samverkan med Cloud Insurance

•••
Nyheter
November 2019


Med en växande efterfrågan och spännande samarbetsmöjligheter med nya affärspartners framför sig bestämde sig det Stockholms-baserade försäkringsbolaget Maiden Life & General för att lansera en ny digital plattform för ett erbjuda heltäckande försäkringstjänster online. Baserat på det norska insurtech-företaget Cloud Insurances (www.cloudinsurance.io) försäkringsplattform, kan Maidens distributionspartners nu erbjuda sina kunder omfattande kataloger med försäkringsprodukter genom att helt enkelt ansluta sig till den här molnbaserade försäkringsplattformen.

Maiden och Cloud Insurance har fokuserat på att implementera en modulär plug-and-play-lösning för Maiden Life & General. Tack vare den smidiga och anpassningsbara lösningen kan onlineprodukter skräddarsys efter varje distributionspartners specifika behov. Med hjälp av den senaste tekniken kan försäkringslösningarna integreras i distributionspartnerns webbplats och fullständigt anpassas efter webbplatsens branding, utseende och känsla.

Försäkringsprodukterna är utformade för att utgöra en del av säljprocessen för kärnprodukter. Kunder slussas försiktigt över till försäkringsflödet vid rätt tidpunkt och helt enligt bestämmelserna.

”Vi har inkomstskydd, betalskydd och andra livförsäkringsprodukter som är redo för marknaden”, säger Daniel Deckers, Maidens Operations Manager för Sverige och Finland, ”och vårt första onlineprogram på Maiden/Cloud Insurance-plattformen lanserades redan i oktober. Vår första distributionspartner, en svensk onlinelångivare, har insett fördelen med att kunna erbjuda sina kunder försäkringslösningar utan att anstränga sina egna värdefulla IT-resurser. Istället kan de enkelt integrera Maiden/Cloud Insurance-plattformen i säljprocessen för deras kärnprodukter.”

”Den innovativa och digitala affärsmodell som Maiden erbjuder passar perfekt ihop med vår produktstrategi”, säger Heidi Høgalmen, Chief Product Officer på Cloud Insurance. ”Vårt mål för Cloud Insurance är att göra det enkelt för kunder att utveckla sin verksamhet genom att lansera nya produkter på nya marknader med nya partners”, fortsätter Høgalmen.

Systemet är flexibelt och kan utvecklas för flera olika försäkringsprodukter samt levereras på en mängd olika europeiska språk. ”Potentiella distributionspartners som vill erbjuda våra försäkringslösningar visar redan stort intresse, men de vill inte göra stora investeringar i utvecklingstid och -kostnader. Genom att ha vår egen digitala distribution är vårt produkterbjudande mer lockande för partners. Med Cloud Insurance kan vi bocka av alla våra partners önskemål”, avslutar Deckers.

Cloud Insurances CEO, Axel Sjøstedt, sammanfattar ”Vi är extremt nöjda med vårt strategiska partnerskap med Maiden. De utmanade oss och har gett oss möjligheten att bevisa att vår toppmoderna teknikplattform kan hjälpa försäkringsbolag att förverkliga sin digitala försäkringsstrategi, och det inom en imponerande tidsram.”
 
Om Maiden Life & General
Maiden Life Försäkrings AB och Maiden General Försäkrings AB är två innovativa Stockholms-baserade försäkringsgivare. Vi specialiserar oss på skräddarsydda försäkringslösningar och erbjuder livs-, olycksfalls- och inkomstförsäkringsprodukter som är strukturerade med tydliga fördelar, enkel prissättning och lättförståeliga villkor.
 
Om Cloud Insurance
Cloud Insurance består av unga datortekniker, f.d. konsulter och erfarna verkställande chefer från finans- och försäkringsbranschen. Vår molnbaserade programvara erbjuder en lösning som hjälper försäkringsgivare att nå sin affärspotential och vi har utsetts till ett av världens 100 mest innovativa insurtech-företag.

För mer information kan du kontakta:
Daniel Deckers, Operations Manager, daniel.deckers@maideniis.comtel: +46 (0) 850 636 292
Tim Nguyen, VP Commercial operations, tim@cloudinsurance.io, tel: +47 (0) 928 86 626