FlightCare

Heeft u al een FlightCare verzekering en wenst u een schadeclaim in te dienen  klik hier  

Welke dekking biedt FlightCare?

•••Ons innovatieve FlightCare verzekeringsproduct biedt. U dekking voor het ongemak wanneer een vlucht wordt geannulleerd door de luchtvaartmaatschappij of wanneer de vlucht meer dan 3 uur later aankomt op plaats van bestemming. De verzekering compenseert U ongeacht het feit of de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de annulering of vertraging van de vlucht.

 

Wie kunnen FlightCare aanbieden?

Reis agenten
Online vliegticket aanbieders
Online reis agenten
Luchtvaartmaatschappijen

Wat zijn de voordelen voor de klant?

•••
Vlucht Annulering:
Bij vlucht annulering door de maatschappij betaald de verzekering de klant de ongemakken vergoeding. Bij vlucht vertraging betaald de verzekering de klant de ongemakken vergoeding wanneer de vlucht minimal 3 uur te laat aankomt op plaats van bestemming.
 
Vlucht Vertraging:
Bij een overplaatsing naar een andere vlucht betaald de verzekering de klant de ongemakken vergeoding wanneer de andere vlucht minimal 3 uur later aankomt op plaats van bestemming ten opzichte van de origineel geboekte vlucht.
 
Vlucht Uitwijking:
Wanneer de klant boarding wordt geweigerd (bijvoorbeeld door overbooking van de vlucht).
Vlucht Herboeking:
Bij uitwijking van de vlucht naar een andere luchthaven betaald de verzekering de klant de ongemakken vergoeding wanneer de klant minimal 3 uur later aankomt op de plaats van bestemming (inclusief het alternatieve vervoer van luchthaven naar luchthaven).
 
Geen Toegang tot Vlucht:
Wanneer de klant boarding wordt geweigerd (bijvoorbeeld door overbooking van de vlucht).
 
Uitkering Som:
De vergoeding is afhankelijk van de afstand tussen plaats van vertrek en plaats van aankomst. De vergoeding is een vast bedrag en kan oplopen tot EUR 600.